Murderpeg

Winnipeg må vara Kanadas tråkigaste stad men vi har ändå lyckats hålla oss lite sysselsatta. Här kommer en liten sammanfattning:

– Vi har sett Sverige spelat väldigt dålig fotboll och tappat allt hopp om slutspel.

– Vi har fått cirka 100 myggbett var. Jag har dock fått fler. I’m a bit more tasty.

– Tydligen så är alla i detta område vänner med Alvin and the Chipmonks. De ska matas och gosas med. Och de får gärna vara inne i huset. Sköna.

11301421_10153063423720914_609532670_n

– Vi har träffat kanske de enda trevliga amerikanarna i hela Winnipeg. De skjutsade oss till matchen. Så snälla är de.

– Francis och Anya, de vi bor oss, de är fortsatt gulliga. De till och med engagerar sig i fotbollen för vår skull. Trots noll intresse. Det är gulligt.

– Vädret är typ som svensk sommar fas soligt och varmt. Vi lökar cirkus hela dagarna och hela nätterna. Men vägrar såklart att sova utan duntäcke. That’s life. Och man måste leva life. Jag kan även notera att trots att ha spenderat hela dagarna i solen, för vi går typ hela dagarna, har jag inte fått någon färg. Kul. Verkligen jättekul.

– Tydligen vägrar kanadensare att ha Nutella till deras frozen yoghurt. Helt klart en väldigt stor besvikelse.

– Vi har sett downtown men det var inte så mycket att se. Jag måste nog våga påstå att Downtown är påhittat. Det finns inte. Däremot finns det ett lite trevligt område som heter Osbourne. Har jag fattat det rätt så är det Winnipegs hipsterMekka. Där var vi och åt på något ställe som inte erbjöd så god mat men trevligt sällskap i form av andra svenska fans vi träffade tack vare en grym grupp på Facebook som jag startade. Jag, Ellinor och våra nyfunna vänner gick sedan till en puben för att heja på Kanada i deras match mot Nya Zealand. Antalet kanadensare på puben var en besvikelse, men det var en mycket trevlig tillställning ändå. The Sweden Crew (bara flator, opps):

gänget

– Vi har tagit vår bussoskuld och det känns bra. Dåligt system, de kör som idioter men vi kommer fram och det är fint.

– Vi har shoppat på stadens största, respektive näststörsta, shoppingcentrum. Tydligen ligger Kanadas största Forever 21 här och eftersom att min syster är ett stort fan ville jag icke göra henne besviken. Fick med oss en påse var och det är inte fy skam det inte.

– Sveriges match mot USA var fan helt galen. Önskade nästan hellre att USA skulle dominera så en slapp sitta där och vara pissnervös i 90 minuter. Men det där hoppet om slutspel kom tillbaka, så gör för fan inte oss besvikna på tisdag.

– Måste även här skriva att Lisa Dahlkvist gör ett jättebra mästerskap och att Therese Sjögran håller på att göra ett bra avslut på sin långa och väldigt fina karriär. Synd att inte Lotta Schelin kunde ha lite bättre skärpa i hennes pass i den där två mot en situationen, då hade Sjögran och fått vara matchhjälte också. Men det kommer fler chanser.

johanna_elli_match11262927_10153063423710914_371784484_n
– Imorgon ska vi se Prideparaden och det blir nog kul, i alla fall om vädret håller sig. Nu ska vi däremot sova, inte för att vi är trötta men lite lätt uttråkade. Winnipeg kallas Murderpeg av en anledning. Det är dödstråkigt här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s